10 Maj

Zdrowotne właściwości oleju kokosowego

Olej kokosowy, tłoczony na zimno, to produkt doceniany nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce i na płaszczyźnie stricte zdrowotnej.
Zalety oleju kokosowego powinny docenić przede wszystkim osoby, które walczą z nadmiarem tkanki tłuszczowej i poszukują skutecznej broni. Znajdujące się w oleju kokosowym trójglicerydy średniołańcuchowe zamiast w tkankę tłuszczową zamieniają się w energię, przyczyniając się docelowo na spalanie tłuszczu.
W rzeczywistości oznacza to, że posiłek z dodatkiem oleju kokosowego to prosty sposób na spalanie kalorii, a docelowo utratę zbędnych kilogramów. Warto wspomnieć, że produkt ten jest bardzo sycący, szybko zaspokaja głód i zapobiega podjadaniu między posiłkami.
Ponadto olej kokosowy zapobiega rozwojowi chorób sercowo-krążeniowych, wspomaga leczenie cukrzycy, niweluje oznaki demencji starczej, a także posiada właściwości porównywalne z antybiotykami.
Produkt ten powinny regularnie spożywać osoby aktywne fizyczne, głównie sportowcy uprawiający dyscypliny wysiłkowe.

Dodaj komentarz